Ontdek de Costa Brava

Vakantie Spanje – Beleef de Costa Brava
Beroemd en berucht de Spaanse Costa Brava een 160 kilometer lange mooie, ruige kustlijn in de regio van Catalonië gelegen in het noordoosten van Spanje.Haar natuurlijke schoonheid, de eindeloze zandstranden en in de zomermaanden dagelijks 11 uur zonneschijn. Dit is alles maakt waarom de Costa Brava en Spanje in de jaren zestig, door touroperators is gekozen als populaire vakantie bestemming. Wie heeft hier eigenlijk niet een vakantie doorgebracht aan deze Spaanse Costa. Door slecht toeristisch beleid, heeft de Costa Brava de laatste jaren helaas een slechte naam gekregen als massa en jongeren vakantie bestemming. En dat is eigenlijk jammer, want deze Costa heeft veel meer te bieden dan alleen disco’s en kroegen. Naast de moderne internationale toeristische badplaatsen met luxe en budget hotels, vind u hier ook onbedorven vissersdorpjes, beschutte rotsige inhammen met intieme strandjes, maar ook middeleeuwse stadjes met oude kastelen. Zo heeft deze kustlijn alles in zich voor een welverdiende vakantie,dichtbij grote uitgaanscentra maar ook rustige dorpjes om helemaal tot rust te komen. De Costa Brava strekt zich uit van Blanes, ten noorden van Barcelona, naar Rosas tot aan de Franse grens. Door de relatief geringe afstand vanaf Nederland is deze streek in Spanje een populaire vakantie bestemming voor vele duizenden Nederlanders,men vind naast de vele te huur aangeboden vakantiehuizen, bungalows en appartementen ook veel campings om een stacaravan of tent te huren. Natuurlijk kunt u ook zelf met uw caravan of camper terecht op de vele mooie 3, 4 en 5 sterren campings,bungalow en vakantieparken.

Ontdek de Costa Brava de Noordkust van Spanje!
Naast de voor de hand liggende attracties zoals de vele prachtige stranden en uitgaansmogelijkheden, heeft de Costa Brava (wat Wilde Kust betekent) is het ook een ideale uitvalsbasis om de talloze schatten van Catalonië te ontdekken. De regionale hoofdstad Barcelona wordt met stip als één van de meest fascinerende steden op onze planeet genoemd, met zijn overweldigende architectuur van o.a. Gaudi, Pablo Picasso, het Olympisch dorp en de wereldberoemde Ramblas boulevard. Het Salvador Dali museum in Figueres is een van de meest populaire toeristische plaatsen in de regio samen met het Benedictijner klooster van Montserrat, hoog gelegen in de bergen midden tussen een aantal buitengewone rotsformaties ten noordwesten van de stad Barcelona. Europa’s grootste water-pretpark ligt net buiten Lloret de Mar en Marineland het dolfinarium in de buurt van Blanes is een enorm populaire bestemming voor families om tijdens een dagje uit in de vakantie te genieten van dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien shows, of om even te genieten van de dierentuin en de vele glijbanen.

Vakantie-plaats Rosas
Rosas is de grootste bad en vakantieplaats in het noorden van de Costa,gelegen op slechts 30 kilometer vanaf de Franse grens. Dit eeuwen oude vissersplaatsje, aan het noordoostelijke einde van de brede en prachtige baai van Rosas, is nu een populaire internationale badplaats en vakantiebestemming die erin geslaagd is om veel van haar oorspronkelijke Spaanse charme behouden. Alle moderne toeristische voorzieningen zijn hier te vinden. Maar gelukkig is Rosas grotendeels ontsnapt aan de kolossale hotel en appartementen gebouwen en de over-bebouwing die nu de Spaanse Costa’s hun slechte naam hebben bezorgd. Rosas heeft deze ongebreidelde bouw activiteiten redelijk goed in de hand weten te houden, door deze kenmerken behoort Rosas de betere Spaanse vakantie-badplaatsen. Cadaques een klein eindje rijden ten noorden van Rosas, is één van de meest ongerepte plaatsen van deze kuststreek in Spanje.

Vakantie en Badplaatsen aan de Costa Brava
De meest bekende en populairste vakantie en badplaatsen van Noord naar Zuid aan de Costa Brava zijn Estarit dit is een vrij rustige en ontspannen vakantiebadplaats, erg populair onder gezinnen met jonge kinderen. Tossa de Mar misschien wel de meest aantrekkelijke van alle plaatsen in deze Spaanse regio. Tossa de Mar heeft een kustlijn van 14 kilometer met grote toeristische stranden maar ook kleine baaien met intieme stranden,maar het meest aantrekkelijke gedeelte van Tossa de Mar is de historische oude wijk, Villa Vella, met zijn oude vesting muren en torens welke nog steeds in tact zijn. De populaire badplaats Blanes is strikt genomen het meest zuidelijke puntje van de Costa Brava. De vakantieplaatsen Santa Susanna en Calella, ten zuiden van Blanes,behoren eigenlijk tot de Costa Maresme, maar deze badplaatsen worden vaak door touroperators nog tot de Costa Brava gerekend.Andere populaire vakantiebestemmingen zijn de bekende badplaatsen Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Calella, Pineda de Mar, Platja d’ Aro, Platja de Pals, S’Agaró.