Blanes

Blanes één van de bekende badplaatsen van de Costa Brava
Deze bekende Spaanse badplaats is beroemd omdat hier de mooiste stranden van de Costa Brava liggen. Blanes is een voormalige typisch Spaans vissersdorpje,en heeft deze sfeer ook kunnen behouden ondanks de vele vakantiegangers die elk jaar hier hun vakantie vieren, naast de vele historische gebouwen, is er nog steeds één keer per week een traditionele visafslag. Deze veiling trekt zowel toeristen als de lokale bevolking naar de markt. Toch komen de meeste toeristen komen voor het fantastische, vier kilometer lange zandstrand van Blanes. Op en langs het brede strand en de boulevard worden heel veel activiteiten aangeboden, zo zijn er heel veel bars en restaurants die dagelijks om de gunst van de vakantieganger concurreren. Op het strand vind je een groot aantal verhuur bedrijven die strandstoelen, ligbedden en parasols maar ook “zeil “en motorboten” jet ski’s en surfboards aanbieden. Daarnaast zijn er watersport aanbieders waar men kan waterskiën, parasailing en “banaan” varen achter een motorboot. Op het strand en langs de promenade is het mogelijk om dagelijks verse groenten en fruit uit de regio te kopen, vooral de watermeloenen zijn heerlijk verfrissend tijdens een dagje op het strand van Blanes.

Blanes meer dan alleen het mooiste strand aan de Costa Brava
De meest zuidelijke vakantie badplaats aan de Costa Brava, trekt niet alleen internationale toeristen, maar wordt ook bezocht door grote aantallen Spaanse vakantiegangers. Net als de meeste kustplaatsen is Blanes uitgegroeid van een pittoresk vissersdorp tot een belangrijke toeristische Spaanse kustplaats. De Spaanse badplaats heeft een 4 km lang stuk kustlijn met zandige baaien en rotsachtige inhammen, aan het belangrijkste strand liggen de meeste hotels en appartementen-complexen. Het binnenland achter de kust van Blanes heeft nog steeds een aantal herinneringen en bezienswaardigheden vanuit een ver en roemrijk verleden, zoals het middeleeuwse kasteel van St. Joan, verschillende kerken en andere oude gebouwen, welke elk jaar vakantiegangers trekken die meer van Spanje en de Costa Brava willen zien dan strand, kroegen en disco’s. Zo kunnen de twee gerenommeerde botanische tuinen,met duizenden verschillende plantensoorten bogen op een enorme bekendheid en krijgen ze bezoekers vanuit alle delen van de wereld. Ondanks alle moderne toeristische voorzieningen is Blanes er ook trots op om zijn bezoekers een voorproefje te geven van het echte Spanje, met traditionele Spaanse markten, diverse Spaanse feesten en volksdansen is Blanes zeker een vakantie waard.

Blanes – en de bezienswaardigheden aan de Costa Brava
Zeker een bezoek waard zijn de twee botanische tuinen en is een aanbevolen alternatief om het turbulente strandleven even te ontsnappen. Ook zijn er een aantal architectonische hoogtepunten te vinden in Blanes en zijn omgeving, zoals de kerk van Santa Maria uit de 14e Eeuw, de “Capilla de la Esperanza”, de kerk van Santa Maria l’Antiga” uit de 10e Eeuw, die is gerestaureerd en een gotische fontein uit de 15e Eeuw, de kapel van Nostra Sra Sant Juan, op de berg met een adembenemend uitzicht. Vanuit Blanes, kan men met de “huur” auto o.a. reizen naar de Emiriten-kloosters van Santa Bárbara, het middeleeuwse kasteel Sant Joan of een bezoek te brengen aan één van de nabijgelegen kustplaatsen. Als je tijdens je vakantie in Spanje niet alleen op het strand wilt liggen ben je in Blanes aan het juiste adres. Er zijn vele sport mogelijkheden, vooral natuurlijk watersporten zoals zeilen en duiken.Voor vakantiegangers, zijn er niet alleen vele hotels, appartementen, vakantiehuizen beschikbaar in Blanes maar er zijn ook een groot aantal campings in de buurt van Blanes waar men een bungalow, caravan, tent of stacaravan kan huren.